Ασπασία Πίζγα

 Ψυχολόγος

Η Ασπασία Πίζγα είναι υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή με θέμα την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών που κάνουν καρδιακή αποκατάσταση. Αποφοίτησε από το τμήμα ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές της πραγματοποιώντας μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή με θέμα τον Έλεγχο του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας όπου και εκπαιδεύτηκε σε επιστημονικές τεχνικές διαχείρισης του στρες και των ψυχοσωματικών δυσκολιών.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας κατασκέυασε το πρώτο Ελληνικό ερωτηματολόγιο μέτρησης του ιστορικού τιμωρίας  και όπως προέκυψε από έρευνα όπου διεξήγαγε η τιμωρία σχετίζεται με την εμφάνιση ψυχωσικών στοιχείων σε υγιή πληθυσμό.  Στη συνέχεια διεξήγαγε έρευνα για την ανίχνευση συμπτωμάτων δυσμορφικής διαταραχής σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε αισθητικές  επεμβάσεις  και ανέλαβε τη διαχείριση του άγχους ατόμων με προβλήματα υγείας και συναισθηματικές δυσκολίες.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ψυχοπαθολογία του βρέφους, του παιδιού και του εφήβου στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Εκπαιδευτική ψυχολογία στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε κέντρο ημέρας με παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος εφαρμόζοντας προγράμματα που βασίζονται στο ΑΒΑ (Applied Behavior Analysis)  την πιο αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο για παιδιά και εφήβους με δυσκολίες. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στη συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας με σκοπό την αποκατάσταση δυσλειτουργικών μορφών συμπεριφοράς και την εύρυθμη επικοινωνία όλων των μελών.

Από το 2013 εργάζεται στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ως ψυχολόγος και υπεύθυνη ερευνών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και συμμετέχει στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών των νέων (π.χ. αλκοόλ και οδήγηση, παραβάσεις  κλπ.)   Συμμετέχει ως εισηγήτρια ψυχολόγος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια  "Ερμής" για νέους με παραβατική οδηγική συμπεριφορά.

Στο γραφείο διαχείρισης του Στρες αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων εφαρμόζοντας τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης του στρες με σκοπό την ανακούφιση τους από ψυχοσωματικές ενοχλήσεις και την απόκτηση θετικής σκέψης και στάσης ζωής.

Emailapizga@hotmail.com

Καλέστε μας μέσω Skype

Ξεκινήστε σήμερα την Online Ψυχολογική Υποστήριξη! Πατώντας το κουμπί Skype, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας με τον λογαριασμό Skype της ψυχολόγου Ασπασίας Πίζγα (aspa.pizga) και να πραγματοποιήσετε τη συνεδρία σας. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε το μήνυμα σας πατώντας την επιλογή "Chat".

Τεστ Άγχους

relationships

Νιώθετε ότι το άγχος σας κυριεύει και επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας; 

Κάντε το τεστ για να προσδιορίσετε εύκολα και άμεσα τα επίπεδα του άγχους σας, έτσι ώστε να ξέρετε αν χρειάζεται να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας 

Κάντε το τεστ εδώ!