Άρθρα

Βάλτε στη ζωή σας τα φυσικά "αντικαταθλιπτικά"

 Η σεροτονίνη είναι μία από τις πιο βασικές χημικές ουσίες του νευρικού μας συστήματος, καθορίζοντας τη διάθεσή μας, την ποιότητα του ύπνου και τη συναισθηματική μας σταθερότητα. Βασικό δομικό της λίθο αποτελεί το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη έχουν οι μπανάνες, τα ζυμαρικά, το ψωμί, ο σολομός το σκουμπρί και η σαρδέλα.

Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνική δημιουργικού τρόπου έκφρασης θυμού για παιδιά 4-8 ετών και για γονείς

Το θυμωμένο μπαλόνι!

Πάρτε δύο μπαλόνια και φουσκώστε τα λίγο. Στη συνέχεια εξηγήστε στο παιδί ότι το μπαλόνι είναι το σώμα και ο αέρας που μπαίνει μέσα είναι ο θυμός. Φουσκώστε τα μπαλόνια μέχρι να μη χωράει άλλο αέρα.. όπως ένας άνθρωπος που έχει γεμίσει έννοιες και προβλήματα και θυμό..

Διαβάστε περισσότερα...

Εντερική Υγεία = Ψυχική Υγεία

Όλες οι πρόσφατες έρευνες συμφωνούν ότι η υγεία του εντέρου επηρεάζει άμεσα τη Ψυχική μας Υγεία. Αλλαγές στη μικροβιολογική χλωρίδα του εντέρου έχουν συσχετιστεί με διαταραχές της συμπεριφοράς, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και ατονία. Η εντερική χλωρίδα χαλάει κυρίως από κακή διατροφή, τη λήψη πολλών αντιβιοτικών, από ιούς και σύνδρομα του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα...

Η επίδραση των τεχνικών χαλάρωσης στο στρες των γυναικών με αισθητικές επεμβάσεις

Οι τεχνικές διαχείρισης του στρες μπορούν να αποτελέσουν μέρος της καθημερινής κλινικής πράξης και κατά συνέπεια να ωφελήσουν περαιτέρω γυναίκες με αντιλαμβανόμενη δυσμορφία σώματος.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλέστε μας μέσω Skype

Ξεκινήστε σήμερα την Online Ψυχολογική Υποστήριξη! Πατώντας το κουμπί Skype, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας με τον λογαριασμό Skype της ψυχολόγου Ασπασίας Πίζγα (aspa.pizga) και να πραγματοποιήσετε τη συνεδρία σας. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε το μήνυμα σας πατώντας την επιλογή "Chat".

Τεστ Άγχους

relationships

Νιώθετε ότι το άγχος σας κυριεύει και επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας; 

Κάντε το τεστ για να προσδιορίσετε εύκολα και άμεσα τα επίπεδα του άγχους σας, έτσι ώστε να ξέρετε αν χρειάζεται να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας 

Κάντε το τεστ εδώ!