Συμβουλευτική Ζεύγους και Οικογένειας

Συμβουλευτική Οικογένειας

Συμβουλευτική Οικογένειας

Συχνά σκέφτεστε ότι το να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό δε θα βοηθήσει εσάς, πιθανότατα να νιώθετε ότι κανείς δε ξέρει την οικογένειά σας όσο εσείς και ότι αυτά που έχει να σας πει είναι αυτονόητα.

Σκεφτείτε όμως πως τα μόνο εφόδια που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τις οικογενειακές μας δυσκολίες είναι τις μνήμες από το περιβάλλον μας ως παιδί και τα δικά μας γονεϊκά πρότυπα, που πολύ συχνά αναπαράγουμε στα παιδιά μας.

 

Καθώς τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών και έχουν τους γονείς τους ως πρότυπο, η δική σας συμβολή στην διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της στάσης τους για τη ζωή είναι πολύτιμη!

 

Με την Οικογενειακή Συμβουλευτική: 

  • επικοινωνείτε πιο θετικά με μεγαλύτερη εκτίμηση και σεβασμό ως σύντροφοι και ως γονείς

  • ενεργείτε καλύτερα σε ειδικές συνθήκες (διαζύγιο, εφηβεία, παιδιά ή γονείς με αναπηρία, ασθένεια, πένθος, αλλαγές)

  • διαχειρίζεστε αποτελεσματικότερα προβλήματα συμπεριφοράς (είτε γονιών είτε παιδιών)

  • πετυχαίνετε ψυχολογική ενδυνάμωση για εσάς και τα παιδιά σας

 

Συνήθως στην πρώτη συνεδρία είναι παρόντες μόνο οι γονείς καθώς η αποτελεσματική διαχείριση των δυσκολιών των γονιών επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των παιδιών αλλά και στη στάση που θα αναπτύξουν για τη θεραπευτική διαδικασία. Στη συνέχεια και αφού τα παιδιά και οι έφηβοι κατανοήσουν καλύτερα τους θεραπευτικούς σκοπούς των συνεδριών συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία.

 

Συμβουλευτική ζεύγους

Συμβουλευτική ζεύγους

Στη συμβουλευτική ζεύγους η συνεδρία επικεντρώνεται στο ζευγάρι. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που τα ζευγάρια απευθύνονται σε ψυχολόγο είναι τα προβλήματα επικοινωνίας, συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα θυμού, οι διαφορετικοί στόχοι των συντρόφων και η διαχείριση δυσκολιών (ζήλεια, απομάκρυνση, ασθένεια, δυσλειτουργικές συμπεριφορές)

 

 

Με τη συμβουλευτική ζεύγους:

  • μαθαίνετε νέους τρόπους να επικοινωνείτε με το σύντροφο

  • χειρίζεστε καλύτερα τις δυσκολίες

  • μαθαίνετε ποιοι είναι οι στόχοι σας ως σύντροφοι

  • υποστηρίζετε καλύτερα το σύντροφό σας όταν βιώνει μια δύσκολη κατάσταση (ασθένεια, πένθος, απώλεια εργασίας, εξαρτήσεις)

  • διεκδικείτε μια αρμονική συντροφική ζωή

 

Τεστ Άγχους

relationships

Νιώθετε ότι το άγχος σας κυριεύει και επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας; 

Κάντε το τεστ για να προσδιορίσετε εύκολα και άμεσα τα επίπεδα του άγχους σας, έτσι ώστε να ξέρετε αν χρειάζεται να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας 

Κάντε το τεστ εδώ!